DERWA-LUXEM - 1-2-3-6 enz. Interprov. Bourges 498 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Herent – Afgelopen weekend werd het opnieuw een knaller voor de tandem Derwa-Luxem. De euforie naar aanleiding van de provinciale zege uit Blois en de superprestatie van “Mon Amie” (2e prov. Argenton tegen 568 oude/8e nationaal tegen 4012 oude) was amper verdwenen of Albert Derwa pakte opnieuw uit met een prestatie om “u” tegen te zeggen.

Met een duif om 15.09.57u voor een afstand van 457.441 km en aan 1188,31 m werd hij niet alleen winnaar tegen 498 oude duiven maar hij had tevens de snelste van het totale contingent van 2546 Bourgesvliegers. Het is de 2e getekende die de vlag in top hijst. Maar hier eindigt het verhaal nog niet ! Bèrke had 8 duiven in concours en hij klokt 1, 2, 3, 6, 10, 11, 34, 59 of 8 op 8. Een schitterende prestatie van de tovenaar uit Herent!

Het palmares van Derwa-Luxem vermeldt onder meer de 1e Nationaal La Souterraine 1993 en de 1e Nationaal Issoudun 2013 naast een ongekend aantal provinciale overwinningen. Maar ook het seizoen 2017 swingt stilaan de pan uit.
Het seizoen werd gestart met een ploeg van 25 duivinnen die gespeeld worden op het weduwschap. Daarnaast werden er ook nog 78 jongen gefokt. Het is stilaan geweten dat Bèrke Derwa alleen met duivinnen op weduwschap speelt. Dat de duivinnen in 2017 niet gekweekt hebben was nieuw in zijn systeem. Eind december werd er 5 dagen gebroed en daarna werden de duivinnen gescheiden. Na het weduwschap werden de duivinnen gekoppeld zodat er nu jongen van 14 dagen in de schotel liggen. Nationaal Bourges II werd niet gespeeld omdat de duivinnen dat weekend moesten leggen.

BE15-2093096 "Izaura"De interprovinciale winnares is “Izaura” B15/2093096. Het is een blauwe duivin die momenteel 5 pennen gestoten heeft maar die met een volle vleugel vloog. Het is een uitermate tamme duif die bij Bèrke op de schouder vliegt van zodra hij op het hok komt. Ze kwam perfect uit de lijn en schoot als een kogel naar de spoetnik en miste geen seconde.

Tot woensdag hebben de duivinnen de jongen zelf gevoederd. Vanaf woensdagavond hebben de doffers deze taak overgenomen. Donderdag kwamen de duivinnen, nadat ze gegeten en gedronken hadden, op het hok bij de jongen. Van zodra ze aanstalten maakten om de jongen te voederen werden ze weggenomen en in de mand gezet ! En met een kanjer van een motivatie gingen ze naar Bourges... en het resultaat was navenant. Er ook nog bij vertellen dat provinciaal Bourges de 19e wedstrijd was voor de duivinnenploeg. De duivinnen worden niet meer ingekorfd voor de afsluitende nationale wedstrijd uit Chateauroux.
Bij aankomst van Bourges krijgen de duivinnen sportmengeling gevoederd en dat blijft zo de hele week wanneer ze jongen in de nestschotel hebben.

De medische begeleiding is hier ook heel punctueel. Zondagavond voor de inkorving van Bourges kregen de vliegduiven 1/4 Flagyl opgestoken. Omdat de duiven zo goed presteerden was het toen 6 weken geleden dat er nog behandeld werd tegen tricho. Normaal wordt er 1/4 Flagyl om de maand verstrekt. In de loop van het seizoen werd er reeds tweemaal met Soludox tegen de luchtweginfecties behandeld. Ook werd er in de week voor de inkorving aminozuren en Blitzform verstrekt. 

Opnieuw sterk werk van de tandem Derwa-Luxem ! Bèrke is een fantast met de oude duiven en op interprovinciaal Bourges is deze prestatie een echte demonstratie van de klasse die op de hokken huist in Herent.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.